Become a fan!

Galéria

Letöltések

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb ajánlatainkról.

 

Üdvözöljük oldalunkon!

A rátóti Széll-kastély egykor
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szell_kastely_ratot_regen_ratot

"Életminőség, egészség, fenntarthatóság"

Egyre nagyobb igény jelentkezik Vendégeink részéről a természetes és egészséges környezet, a minőségi őstermelői ételek, a helyes táplálkozás és a fenntartható fejlődés támogatása iránt. Ezt az igényt felismerve és az őrségi vidék adottságait kihasználva Kastélyszállónk a 2014-es évtől BIO Hotelként üzemel.

Hogy mitől vagyunk mások, mint a többi BIO szálloda?

AZ ÉPÜLET

A Kastélyba belépve azonnal mefigyelhető pozitív érzés keríti a látogatót hatalmába. Ez nem véletlen, az épület 1890-ben épült, ma a nemzeti örökség részét képezi. Széll Kálmán egykori pénzügyminiszter építtette a kiváló építész Hauszmann Alajos tervei alapján. Nyári rezidenciaként funkcionált, jobb helyet keresve se találni a kikapcsolódásra. A Kastély valósággal lélegzik, méghozzá az szubalpin klímájú levegőt szívja magába. Az alpokaljai turisztikai régió klimatikus gyógyhelynek számít. A gyönyörűen felújított belső terek harmóniát sugároznak, igyon egy teát ott, ahol azt Vörösmarty Ilona is tette! Szállodánk 12 szobával várja azon Vendégeit, akik tudatosan figyelnek az alvással töltött idő minőségére is. A BIO komfort szobákat IGNIFUGOágyakkal rendeztük be.

A PARK

A Kastélyhoz közel 2 hektáros ősfás park tartozik, a több mint százéves fákban valóságos gyógyító energia rejlik, a természet energiája árad belőlük, a fák ugyanis igen erős pozitív aurával rendelkeznek, amellyel képesek kitisztítani, feltölteni az emberi energiamezőt is.
Egy óra a természetben, és a fák elszívják a negatív gondolatokat és pozitív energiával töltenek fel.
Nagy tisztelet övezi a fákat már az ősidők óta. A kelták istenként imádták őket, az indián kultúrában is jó szellemek lakoztak bennük.
Legfőbb ideje, hogy újra megtanuljuk a fák nyelvét, és tanuljunk, gyógyuljunk tőlük.
Energiájuk onnan származik, hogy összekötik az eget a Földdel.
A régi idők bölcsei kérdéseket tettek fel a fáknak és válaszokat is kaptak. Miért ne tehetné ezt a mai kor embere is, akinek nagyobb szüksége van az ősi bölcsességekre, mint valaha!
Öleljen meg egy fát még ma!
Az 1800-as évek végén a rátóti parkba még Deák Ferenc ültetett 13 tölgyfát, az aradi vértanúk emlékére.

WELLNESS

A 4 csillag * -os szállodai szobákon kívül az anti-aging és wellness központ is helyet kapnak. Ezen belül található az infra és finn szauna, a jacuzzik, a gőz kabin, az aromaterápiás szoba, a masszázs, a kozmetika és a speciális anti-aging kezelők. A gyógyászati és wellness központ természetesen a szállásfoglalással nem rendelkező vendégek számára is elérhető.

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS

A fenntartható fejlődés az emberiség szükségleteinek olyan módon történő kielégítését jelenti, hogy az ne sértse a jövő nemzedékek életlehetőségeit. Hiszen a Földet az unokáinktól kaptuk kölcsön.
A fenntartható fejlődés - helyesen - egyre több területen terjed el, és ezalól a szállodaipar sem kivétel. A Széll Kastélyszálló 2010-ben indította el saját programját, amelynek célja, hogy a fejlődést a helyi közösségek, és a környezet védelmével ötvözze.

Szállodákban előnyben részesítjük a környezettudatos termékek használatát.

Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a konyhai alapanyagok jelentős részét a lokális élelmiszerpiacról szerezzük be, ezzel is támogatva a helyi őstermelőket. A Kastélykertben több fajta fűszert és gyógynövényt termesztünk a zöldségek és gyümölcsök mellett. Munkatársaink és beszállító partnereink kiválasztásánál egyik fő szempont, hogy helyi munkaerővel dolgozzunk, ezzel is növelve mikrokörnyezetünk helyzetét, továbbá maximálisan törekszünk csökkenteni a szálloda ökológiai lábnyomát.
Együttműködünk a környékbeli sport szervezetekkel, így például kerékpár- és csónakkölcsönzőkkel, lovas farmokkal.
Örömmel tapasztaltuk, hogy egyre több vendégnél már fő szempont a környezettudatosság.
 

 

Aktuális ajánlatok

Seniorenherbst in Schlosshotel **** Rex Clinic

Von 1. Oktober bis 30. November 2014 Sonderangebot: 4 Tage/3Nächte nur ab 199 Euro pro Person

Tovább...


Legyen Ön a Kastély Ura!

Képzelje el, hogy Ön a Háziúr és a Kastély lakói kizárólag az Ön családja, barátai vagy akár a kollégái.

Tovább...

 

(C) 2010. Rex Clinic Hotel - All rights reserved. Magyar ·  English ·  Deutsch ·  Italiano ·  Impresszum