Become a fan!

Galéria

Letöltések

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb ajánlatainkról.

 

The history of the castle

In 1865 Széll József invested to a land in Rátót, in which there was a groundfloored manor-house. This was rebuilt to a representative castle in 1890 schemed by Hauszmann Alajos.

Deák Ferenc was a recent guest in the castle who has planted 13 trees for the 13 Aradi martyrs.

Here is an article from 1898 about the castle (Vas vármegye):

"Itt van Széll Kálmánnak, a kitűnő államférfiunak, Magyarország volt pénzügyminiszterének szép és nemes izléssel berendezett, kényelmes ujabbkoru kastélya és parkja. Ugy a nagyszabásu kastély, mint a remek, párját ritkitó növényzetü park a vármegye legszebbjei közé tartozik s nevezetessé teszik Rátótot, mely az illusztris államférfiunak kedvencz nyaralója. A parktól, az ellenkező oldalon, széles út választja el a majorságokat és gazdasági épületeket, ahol Széll Kálmán mintagazdasága és világhírü állattenyésztése van, mely immár az egész világ gazdaközönségének mintául szolgálhat és mint a német gazdák 1897. évi magyarországi tanulmányútja alkalmából, Rátóton időzve, egy német gazda megjegyezte: az állattenyésztés tudományának a végletekig vitt, raffinált tökélye."

The building itself survived the II. World War but its library, letters and eqippments were eroded. The castle was a machine station before, after that it was a cultural house and a school also operated here.

In 2003 an investor company bought the castle with the intent to fully renovate it. The aim was to fill the castle with new, valuable content.

 
 

(C) 2010. Rex Clinic Hotel - All rights reserved. Magyar ·  English ·  Deutsch ·  Italiano ·  Impresszum